Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

velký jarda

31. 8. 2012 7:17
Tak tohle

by měl mít pojištěné ten doktor. Je to jeho a to že se nehoda stala pacientovi se dá očekávat. Pacient není vlastníkem přístroje. Myslím, že pojištovna postupovala správně.

0 0
možnosti

oooo

30. 8. 2012 23:57
Vyžadujte všechny podmínky a sáček na zvracení.

Doporučuji všem, aby důsledně vyžadovali všechny pojistné podmínky, doplňkové podmínky a doplňky doplňkových podmínek a výjimky ze všech těchto podmínek. A vyhradili si týden na jejich podrobné prostudování s právním zástupcem - myslím, že budete z potřeby se pojistit vyléčeni. Když jsem jednou požádal v pojišťovně o předložení VŠECH podmínek vztahujících se ke smlouvě a zároveň se zeptal, proč je nedávají ke smlouvě AUTOMATICKY, sám pojišťovák mi řekl, že jsou tak HROZNÉ, že kdyby je každý četl, tak se nikdo rozumný nepojistí a poblije jim tam podlahu. Taky že mě taková četba nadosmrti vyléčila - a nejen četba podmínek - ale i konkrétní zkušenosti s plněním - od té doby - neznám jinou pojistku, než povinné ručení.

0 0
možnosti

MJFA

30. 8. 2012 21:33
Taky jsem se pojistil u České,

nedávno si mě předvolali, že mi pojistku vylepší. Při té příležitosti jsem zjistil, že že už nemám pojištěnou odpovědnost a připojištěná kola. Údajně pro neplacení. Jenže zaplaceno je všechno a byt je pojištěný dál. Jen zmizela ta odpovědnost a kola. Ani se neobtěžovali mi to říct. To mám asi za to, že jsem po nich jedenáct let nic nechtěl.

1 0
možnosti

P.spk

30. 8. 2012 22:01
Re: Taky jsem se pojistil u České,

Pojistka buď platí, nebo zanikne a lze sjednat novou, třeba za jiných podmínek..tak jak to píšeš to nedává smysl. A pojištěna kola máš dál, možná jsi měl na mysli připojištění kol nad nějakou částku......ale abys nebyl překvapen jako naivní autor tohoto blogu: kola máš pojištěna proti krádeži v uzavřených prostorách a při poškození překážky....pokud si ho rozbiješ při pádu, poškození kola ti žádná pojišťovna neproplatí. A ta odpovědnost? to je jiný typ pojištění a pojistka nemůže jinak zaniknout v tvém případě než výpovědí nebo nezaplacením. Pravděpodobně jsi opravdu zapomněl zaplatit.

0 0
možnosti

Osszever

30. 8. 2012 20:55
Pojišťovny přece nééééé

No a to je přesně důvod, proč nemá smysl se proti čemukoli pojišťovat. Je to jen další způsob, jak z vás vydrbat peníze. Dokud platíte, tak je vše ok, ale když požadujete plnění, tak to najednou z nějakého důvodu nejde a ještě na vás vyrukují s takovými nicneříkajícími pindy, které mají zakrýt fakt, že jsou to všiváci. Já jsem před časem zrušila všechna pojištění, ´bo sypat u nás peníze do finanční instituce tohoto druhu je k ničemu.

1 0
možnosti

roman37e

30. 8. 2012 21:00
Re: Pojišťovny přece nééééé

Bylo zajímavé sledovat po povodních občany kteří měli pojistku a ty co jí neměli. Tam si člověk uvědomil jak je důležité být pojištěn. Ještě horší je to pokud škodu způsobím někomu druhému. Například neopatrností podpálím byt a zničím 10 bytů v době. Pak už můžou být částky velmi zajímavé a bez pojištění je to na provaz.

3 0
možnosti

roman37e

30. 8. 2012 20:36
Pojistit se dá úplně všechno.

Nikdo si ale snad nemůže myslet že mu jedna pojistka bude platit úplně na všechno. Člověk si musí zvážit míru rizika a podle toho se pojistit. Ten člověk se mohl zeptat u pojišťovny a pojistit se pro tento případ. To neudělal.

2 0
možnosti

P.spk

30. 8. 2012 20:26
Ať se na mě autor nezlobí, ale je úplný hlupák...

Všeobecné pojistné podmínky se týkají všech pojišťoven působící v ČR bez rozdílu, tudíž by jí to nezaplatila žádná pojišťovna a tak nevím, proč se otírá právě o jednu............navíc, pokud by pojišťovna proplatilo toto, tak proč by si lidé kupovali nové věci - vždyť všechny věci se přece nějak neopatrností doma poškodí, tak proč by je neměly zaplatit pojišťovna, ne?;-D;-D

2 0
možnosti

Z mechu - nová registrace

30. 8. 2012 20:22
Článek popisuje mentalitu pojišťoven

Platí to minimálně pro Českou pojišťovnu a případů je víc, než co uvádí autor. Nedávno zas bylo, jak zkrachovala jedno cestovka a nechtělo se platit pojistné plnění pojišťovně Generali. Vlastně, tyhle pojišťovny jsou v jedné skupině, i když si každá drží svoji značku.

Ono je fakt mnohdy lepší si pojištění neplatit. Počítat s rizikem, že se něco stane. Člověk pak nic nedostane. Ovšem to by nedostal ani v případě, že by pojištěn byl. Pouze by předtím leta platil pojistné. V součtu je na tom lépe ten nepojištěný, kterému vznikla škoda, ale nemusel platit to pojistné, které je při nějaké události mnohdy stejně k ničemu.

2 0
možnosti

Stará kára

30. 8. 2012 22:59
Re: Článek popisuje mentalitu pojišťoven

No - ta cestovka na tom byla jako mnoho pojištěných. Byla podpojištěna.  Jako lidé, kteří mají vilu pojištěnu cenou z roku 1990 - např. na dva milióny.  Pokud napůl vyhoří diví se, že dostanou jen milión (polovinu pojistné částky - když vyhořela půlka baráku).  Když mají nahlášenu cenu zařízení sto tisíc, diví se, že nedostanou zaplacenu elektroniku za stopadesát, ale sotva padesát (pokud činí elektronka půlku hodnoty vybavení domácnosti).

   Nejlepší je, když se někdo Z mechu vydá do ciziny a tam bourá. A diví se, kde má vzít milión na léčebné výlohy. Vždyť jen ušetřil na pojistném!!!

0 0
možnosti

nezbedalokii

30. 8. 2012 19:56
nechápu autora a křiklouny

jiný příklad - koupím auto a pojedu s ním přes moře..auto se utopí a já se divím, že neplave, jelikož jsem si nepřečetl, na co se to využívá..tedy pán platí jistou věc, která se vztahuje na jasně uvedené věci, které podpisem odsouhlasil..nikdo ho nenutil to platit..asi tak. Nicméně škoda, že se mu toto stalo, ale dějí se horší věci.

0 0
možnosti

Rudla01

30. 8. 2012 19:55
Pojištění se vztahuje na vše,

kromě toho, co se vám zrovna stalo.

1 0
možnosti

KOLDAK

30. 8. 2012 19:21
Pojišťovna tu není, aby "chránila vaše sny",

ale aby generovala zisk. Astronomický zisk. A někde se vytvořit musí.

S pojišťovnama je to jako s hazardem - občas někdo vyhraje (dostane plnění, většinou před fotografy a kamerami televizí, aby byla reklama), pro ostatní je to bezedná jáma, kam můžou odhazovat své peníze.

4 0
možnosti

Stará kára

30. 8. 2012 23:01
Re: Pojišťovna tu není, aby

Já (resp. my) jsem dostal plnění bez kamer a bez novinářů. Jak je toto možné?

  Jin u pojištění je výhra, když plnění nepotřebujete. To jste nejšťastnější člověk.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS