Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

eukubusen

18. 5. 2008 21:42
Nesmíme zapomenout.

Každá doba si žádá oběti. Holokaust byl, už s tím nic neuděláme. Avšak  v této době byla i horší krutovláda - SSSR a Stalinské čistky. Jen se na ně,  za těch 40 let rozdělěné Evropy, poněkud zapomnělo, a KSČM bují vesele dál. Ale ty nezakážou jako například v Maďarsku. Podle mého názoru by mělo být popírání  obětí a vyznávání komunismu trestným činem se stejnými sazbami jako popírání holokaustu a vyznávání nacismu. Nebo povolte obojí, chceme snad rovnost pro všechny, ne ?

0 0
možnosti
BO

Korytnaačka

15. 5. 2008 13:21
Slováci jsou stále dál než my

Xenofobní rasisti, udavači, líné a závistivé české kůže. Pro antisemity i tady přítomné,: Je to o Židech proto, že poprvé v historii lidstva a doufám, že i naposledy se jeden národ zcela rozhodl vyhubit jiný národ, a také to cíleně prováděl. Tím národem myslím všechny naše židovské spoluiobčany, kteří jako nějaký hmyz byli s celými rodinami i s naprosto malými dětmi plynováni, spalováni a jinak všemožně zabíjeni. Je to hanba a ještě větší hanba je, když toto ještě dnes, někdo nějak zlehčuje a nebo dokonce schvaluje.  Přečtěte si tady o Rudolfu Hössovi - asi vám taky mráz půjde po zádech...

http://www.atllanka.net/index.php?text=296-smrt-je-mym-remeslem

Samozřejmě, že nacisté vraždili i jiná etnika, jako například cigány, to nikdo nepopírá, a ti vzdělanější i vědí, že po židech a cigánech měli přijít na řadu křesťané, slované, a prostě každý, kdo se nelíbil.

0 0
možnosti
BO

Korytnaačka

15. 5. 2008 13:21
Re: Slováci jsou stále dál než my

Že k tomu už nedošlo je zásluhou jiných, statečných lidí, kteří za to,

abyste tu dnes někteří mohli blbě kecat z pozice bohurovných, položili

své životy.  Všem umučeným a zavražděým patří má omluva, za své zbabělé

předky, kteří toto dopustili. ;-(

0 0
možnosti
Y

yanita1

15. 5. 2008 12:19
Mohu vřele doporučit

nedávno vysílaný dokument od Olgy Sommerové- Sedm světel. Dokument, u kterého budete slzet. Dle mého názoru by měl být povinně vysílaný na školách. Hezký den. Jana Krčová

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

15. 5. 2008 13:38
Re: Mohu vřele doporučit

Dobry den, doporucuji i Painist (film z roku 2002). I kdyz kniha je asi lepsi. U toho si take poplacete.

0 0
možnosti
D

drevorubec

14. 5. 2008 20:47
Prezentace historických událostí by ale neměla podléhat

politickému výběru.

Äno, rozhodně připomínat. Ale nejenom genocidu židů, ale i další události, které vedly ke vzniku války v takovém rozsahu vůbec - kuplířství Anglie a Francie v Mnichově 1938, handl Ameriky se SSSR na Jaltě 1945, konstrukce neexistujících důkazů zbraní hromadného ničení v Iráku pro nalezení záminky k invazi, legalizace krádeže Kosova Srbům, ... atd. Člověk by neměl zapomínat, aby měl lepší přehled o spolehlivosti přátel....:-©

0 0
možnosti
PZ

Tuřínek

15. 5. 2008 15:16
Re: Prezentace historických událostí by ale neměla podléhat

když jsem si přečetla Váš příspěvek, první co mě napadlo bylo, že jste pěkně naivní, že se v politice na nějaké přátelství nehraje. Pak jsem se nad tím ale pořádně zamyslela a přece jen mi svitla naděje, že v průběhu histroie se mezi uričtýho národy vytvořilo jakési přátelské pouto, které se pak (i když samozřejmě ne vždycky), projeví i v politice. Kdo ví, snad to tedy tak špatné nebude... A nebo jsem i já naivní ;-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

14. 5. 2008 17:46
myslim ze

by se meli zminovat vsichni, ne jen Zide. to mi vadi. vyzdvihovani jedne skupiny a ignorace vseho ostatniho

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

14. 5. 2008 18:36
a kdo těm ostatním brání

aby se zmiňovali o svých příbuzných?

0 0
možnosti
M

mik61

14. 5. 2008 17:35
Rozhodně připomínat

ale vzponu-li na svoje mladá léta a na promítání hrůzných záběrů z koncentračnícg táborů jako připomínku pak to nebyl nejlepší způsob.

U nás se tehdy vyvinula jistá apatie k těmto hrůzám a brali jsme je s nadhledem. Myslím že šlo o obrannou funkco mozku - když to nechápu pak nemá smysl žádný výklad.

Je to dodnes oblast se kterou si nevíme rady a nemíme to poselství předat tak aby nevzbudil zamítavou reakci - taková hrůza se přece nemohla nikdy stát vidím to pořád ve filmech to bude trik. Mozek to prostě odmítá - taková je to hrůza.

Ty vagony jsou asi dobrá taktika.

0 0
možnosti
TL

komise

14. 5. 2008 17:28
socialismus

Tak vypadá socialismus

0 0
možnosti
MB

buxus

14. 5. 2008 17:14
Myslím si, že zatímco ...

... Češi mají k protektorátní vládě jednoznačně neutrální až negativní postoj, vláda Slovenského štátu je na Slovensku vnímána jinak - jako vláda prvého samostatného státu Slováků. To, že se tato vláda aktivně podílela na deportaci židů je pro určitou část Slováků problém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2893x
Bývalý novinář (LN, ČRo, ČT, regionální deníky), regionální politik (ČSSD 2002  -2013) dnes investor, podnikatel, majitel eshopu s cukrářskými potřebami. Absolvent oboru Filmová, televizní a fotografická umění a nová média na Filosoficko-přírodovědecké fakultě Slezské univerzity a Marketingové a sociální komunikace na Fakultě multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati. Žije v Ostravě, pracuje v Karviné.