Na vlastní kůži

Michal Kubíček

Česká pojišťovna: Plaťte pojištění, ale nic po nás nechtějte

V červenci se stala jednomu milému starému pánovi nemilá událost. Má problémy se srdcem, tak mu byl kardiologem zapůjčen monitorovací přístroj, tzv. holter. Důchodce, bývalý železničář se šel v horkém letním dni omýt, holter si odpnul a položil v koupelně na skříňku. Asi o něj zavadil, nebo možná si neuvědomil, že ho má stále připnutý skrze čidla na sobě, zkrátka mu spadl do vedle stojícího lavoru s namočeným prádlem. Přístroj za bratru 150.000 korun byl zničený. Co teď? Ještě, že mám pojištění. Takové to proti blbosti, jak se říká. V odborné branži pojišťováků „pojištění z odpovědnosti občana“. Jenomže ouha. Po měsíci a půl se ukázalo, že sice pojištění starý pán několik let platil, ale jako na potvoru se zrovna na takovéto případy nevztahuje. Proč? Cituji z odpovědi České pojišťovny:

30.8.2012 v 17:44 | Karma článku: 31.52 | Přečteno: 2563 | Diskuse

Michal Kubíček

Být v Pendolinu s miminkem, tak dám řediteli Českých drah přes pysk

Honza Vaca dneska s kolegou v článku Cestovat vlakem s rodinou může být v Česku dražší než jízda autem vzpomínají kampaň Českých drah "Auta stojí, vlaky jedou". Moje poslední zkušenost z páteční cesty večerním Pendolinem z Prahy do Ostravy je od zmiňované kampaně dost rozdílná. Vlak stojí a auta také. Ovšem dávno doma v klidu v garáži...

20.7.2009 v 8:14 | Karma článku: 34.81 | Přečteno: 5524 | Diskuse
Počet článků 14 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2893

Bývalý novinář (LN, ČRo, ČT, regionální deníky), regionální politik (ČSSD 2002  -2013) dnes investor, podnikatel, majitel eshopu s cukrářskými potřebami. Absolvent oboru Filmová, televizní a fotografická umění a nová média na Filosoficko-přírodovědecké fakultě Slezské univerzity a Marketingové a sociální komunikace na Fakultě multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati. Žije v Ostravě, pracuje v Karviné.